8/4/13

Συστήματα Συναγερμού

Σκοπός
Η προστασία ανθρώπων και κτιριακών εγκαταστάσεων από κακόβουλες ενέργειες (βανδαλισμοί, κλοπές, κτλ.). Έτσι προστατεύουμε τον χώρο από ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μεθοδολογία
Τοποθετούμε Κεντρική Μονάδα Ελέγχου Συστήματος Ασφαλείας (μικροϋπολογιστή) ο οποίος με την βοήθεια περιφερειακών μονάδων ελέγχει την κατάσταση των χώρων. Όταν τα περιφερειακά εντοπίσουν αλλαγή της κατάστασης ειδοποιούν την κεντρική μονάδα, η οποία ενεργοποιεί σειρήνες, φώτα κ.λ.π. και αποστέλλει μήνυμα (κωδικοποιημένο ή όχι) σε Κέντρο Λήψης Σημάτων, αρμόδια πρόσωπα, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λ.π.

Περιφεριακά Εξαρτήματα
Μαγνητικές επαφές ή παγίδες, αισθητήρες κίνησης ή “μάτια” (ανιχνευτές: θραύσης κρυστάλλων, αισθητήρες καπνού, διαρροής φυσικού αερίου, διαρροής νερού, ανιχνευτές κίνησης υπερύθρων, μικροκυματικούς ανιχνευτές ή οπτικές δέσμες) πληκτρολόγια, συσκευές σήμανσης (π.χ. φώτα) ή συναγερμού (σειρήνα) και μονάδες επικοινωνίας.

Κεντρική Μονάδα
Αποτελεί την καρδιά και το “μυαλό” όλου του συστήματος.
Αποτελεί το σημείο αναφοράς των σημάτων, καταγράφει τα συμβάντα , ενεργοποιεί τις συσκευές συναγερμού και μεταδίδει σήματα – μηνύματα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, από τον διαχειριστή του συστήματος.
Μπορεί να είναι:
  • Ενσύρματη
  • Ασύρματη
  • Υβριδική
Έχει ενσωματωμένη πηγή ενέργειας (μπαταρία) διατηρώντας την αυτονομία στην λειτουργία σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Έχει την δυνατότητα να ελέγχει ηλεκτρικές συσκευές. Σ’ αυτήν εμπεριέχονται οι τηλεπικοινωνιακές μονάδες, τις οποίες ενεργοποιεί σε περίπτωση συναγερμού (alarm). Στα βασικά χαρακτηριστικά της είναι ο αριθμός διαφορετικών περιοχών (που μπορεί να “οπλίζει” και “αφοπλίζει” καθώς και οι ζώνες που υποστηρίζει.
Επιλέγοντας Ασφάλεια - Επιλέγετε Manifest Security
Καταρχήν και μόνον η ύπαρξη ενός Συστήματος Συναγερμού προβληματίζει έναν υποψήφιο επίβουλο εισβολέα.
Αποτρέπει, πανικοβάλλει ενεργοποιεί αντίμετρα. Όμως η τοποθέτηση ενός συναγερμού δεν είναι μονοσήμαντη υπόθεση.
Και επειδή στην Manifest δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη, η υπόθεση Σύστημα Συναγερμού περιλαμβάνει:
  • Δοκιμασμένα Ολοκληρωμένα Συστήματα
  • Αξιόπιστα Μηχανήματα
  • Τεκμηριωμένες Μελέτες Ασφαλείας ( με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ενδεχόμενων, προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες των χώρων).
  • Πιστοποιημένες εγκαταστάσεις των Συστημάτων
  • Ευκολία χειρισμού, επεκτασιμότητα και διαλειτουργικότητα του Συστήματος
  • Τεχνική υποστήριξη ( συντήρηση, έλεγχο, πρόληψη ή αποκατάσταση βλαβών)
  • 24ωρη παρακολούθηση από το Κέντρο Λήψης Σημάτων
Περισσότερα  www.manifest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου