9/4/13

Βιομετρικά Συστήματα Πρόσβασης

Τι είναι η βιομετρία;
Βιομετρία (Biometry ή Biometrics) είναι εξειδικευμένη επιστήμη, που το αντικείμενο της έρευνας της είναι η ανάλυση των βιολογικών στοιχείων με στατιστικές και μαθηματικές μεθόδους.
Αναλύει με δική της μεθοδολογία και ειδικά όργανα τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχαμε τα πρώτα δείγματα για την έλευση της βιομετρικής τεχνολογίας. Στην συνέχεια μέσω των εφαρμογών της πληροφορικής στις επιχειρήσεις, η Βιομετρία εισήλθε δυναμικά στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Πλέον η βιομετρία αντικαθιστά τον παραδοσιακό έλεγχο της πρόσβασης (access control) με κάρτες pin, login κ.λ.π., σε διαβαθμισμένες περιοχές, με συστήματα Βιομετρικού ελέγχου.

Προϊόντα και Υπηρεσιές Βιομετρικού Ελέγχου
Μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας, είναι αναμφισβήτητα ο Βιομετρικός έλεγχος, ο οποίος αποτελεί την πλέον προηγμένη και ασφαλή μέθοδο πιστοποίησης της ταυτότητας ενός ατόμου, με βάση κάποια χαρακτηριστικά, που είναι μοναδικά σε κάθε άνθρωπο (δακτυλικά αποτυπώματα, ίριδα οφθαλμού, γεωμετρία προσώπου – χεριού, φωνή, σχήμα παλάμης) με σκοπό την αυτόματη αναγνώριση και επαλήθευση της ταυτότητας ενός φυσικού προσώπου.
Η τεχνολογία της Βιομετρίας αφήνει πίσω της κάρτες εισόδου που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, που κλέβονται ή και παραχαράσσονται, τα pin και login που υποκλέπτονται.
Αφήνει πίσω της Συστήματα Πρόσβασης με κάρτες εισόδου, pin και login που ελέγχουν και γνωρίζουν μόνο ποια κάρτα ή κωδικός χρησιμοποιήθηκε και όχι ποιος πραγματικά τα χρησιμοποίησε.
Μόνον η Βιομετρία εγγυάται την ασφάλεια ενός Συστήματος πρόσβασης.
Γιατί το δακτυλικό αποτύπωμα ταυτοποιεί με μοναδικό και μη αντιγράψιμο τρόπο τα άτομα.
Για τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν χάνονται, δεν ξεχνιούνται, δεν δανείζονται, δεν αντιγράφονται, δεν υποκλέπτονται.
Γιατί έτσι δεν παραβιάζεται η ασφάλεια πρόσβασης.

Περισσότερα : www.manifest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου