13/4/13

Κατασκευές Έργων Πρασίνου

Η Manifest αναλαμβάνει την κατασκευή Έργων Πρασίνου, τηρώντας, τις βασικές αρχές του λειτουργικού σχεδιασμού.
Βασισμένοι σε μελέτες και αξιοποιώντας την τεχνική της κυρίαρχης κεντρικής ιδέας, με φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση και αισθητική ταυτότητα, εφευρίσκουμε έξυπνες λύσεις με υψηλή χρηστικότητα.
Κατασκευάζουμε έργα με ρυθμό και ύφος συμμετρικό ή ασύμμετρο, επίσημο, ανεπίσημο, μεικτό, σύγχρονο ή παραδοσιακό, σε αρμονία και λειτουργικότητα με την εγκατάσταση.

Τηρώντας με σεβασμό τις κλίμακες μεγεθών (κτίρια-κήποι) καθότι τα έργα πρασίνου συνιστούν πολεοδομικό στοιχείο, λειτουργικό πλαίσιο αλλά και αισθητικό συμπλήρωμα της εγκατάστασης, διαμορφώνουμε τη συνολική γεωμετρία του χώρου.
Η παλέτα των χρωματικών τόνων επιλέγεται και με βάση τα κριτήρια της φωτοανακλαστικότητας, την αντοχή στις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, τους παγετούς, την υγρασία, την ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στους ανέμους, τις μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης αλλά και τον πλούτο των μυρωδιών.
Κατασκευάζουμε έργα πρασίνου χωρίς να υποτιμούμε το ρόλο των λειτουργιών της φύσης.
Κάθε κατασκευή μας αντανακλά τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες της εγκατάστασης. Υποστηρίζει και υπηρετεί τη λειτουργικότητα του ευρύτερου χώρου, προσελκύοντας παράλληλα το υψηλό ενδιαφέρον με την οργάνωσή της.
Έτσι, τα έργα πρασίνου συνιστούν πολεοδομικό στοιχείο, λειτουργική δομή αλλά και αισθητική συνιστώσα για την εγκατάσταση.
Αισθητική που δεν περιορίζεται στο παιχνίδι των χρωμάτων.
Οι ήχοι συνιστούν υψηλή αισθητική αξία που απορρέουν από κατασκευές φύτευσης δένδρων με φύλλα που θροΐζουν (π. χ. κλαίουσα, ευκάλυπτος κτλ.) ή κατασκευές με νερό που παράγουν διακριτικούς, αναζωογονητικούς, ευχάριστους, σε ένα ταξίδι αισθήσεων.
Αλλά και οι οσμές συμβάλουν στην προστιθέμενη αξία της κατασκευής, προσφέροντας απαλές ή έντονες συγκινήσεις ανάλογα με τα φυτά (λουΐζα, ρίγανη, αρμπαρόριζα, βασιλικό κτλ.), αξιοποιώντας τον πλούτο, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της μεσογειακής χλωρίδας.
Στη Manifest δίνουμε πρακτικές και εύστοχες λύσεις κατασκευών έργων πρασίνου, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες, κλίματος, εδάφους, διαθέσιμων χώρων, αρνούμενοι τις εύκολες και μονότονες κατασκευές με παράλληλη δέσμευση στην εξοικονόμηση των πόρων.

                                                                                                               Περισσότερα : www.manifest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου