24/6/14

Η σημασία της σωστής διατροφής στην δουλειά“Πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή στον χώρο εργασίας;’’

Στις μέρες μας ο μέσος όρος των ανθρώπων εργάζεται 8 με 10 ώρες. Έτσι, οι έντονοι εργασιακοί ρυθμοί “σπρώχνουν” τους περισσότερους εργαζομένους σε λάθος διατροφικές συνήθειες και ειδικά, στη περίπτωση που δεν έχουμε φέρει μαζί μας φαγητό από το σπίτι ωθούμαστε:


  •  Είτε στο να παραγγείλουμε ή να αγοράσουμε ,κυρίως για λόγους ευκολίας,  έτοιμα γεύματα τα οποία θα είναι  χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά.
  • Είτε στο να μένουμε νηστικοί για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση τροφής αργότερα στο σπίτι και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Αυτά έχουν ως συνέπεια, ο οργανισμός στο σύνολό του να μην λαμβάνει τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να έχει αρκετή ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοση της σωματικής και πνευματικής μας εργασίας.

Ο σωστός τρόπος διατροφής στον χώρο εργασίας είναι απαραίτητος τόσο για την απόδοση μας, όσο και για την ίδια μας την υγεία. Γι΄ αυτό:
  • Θα πρέπει να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες με μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στην μέρα  (4 - 5 γεύματα).
  • Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι απαραίτητo να υπάρχουν στην καθημερινή μας διατροφή.
  •  Κατανάλωση πολλών υγρών όπως νερό και χυμοί, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στη manifest γνωρίζοντας την σημασία της υγιεινής διατροφής, μπορούμε να σας παρέχουμε στον εργασιακό σας χώρο υγιεινά και νόστιμα εδέσματα που να γεμίζουν την μέρα σας με ενέργεια.

                                                                                                              Περισσότερα: www.manifest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου