15/9/14

Πως να κάνετε οικονομία ενέργειας στο γραφείο“Με ποιους τρόπους θα μπορούσε μία επιχείρηση, να κάνει οικονομία σε ενεργειακούς πόρους;”  

Κάθε επιχείρηση, όπως και κάθε χτίριο, για να λειτουργήσει έχει ανάγκη από παροχή διαφόρων μορφών ενέργειας (ηλεκτρισμός, νερό, κλπ). Μερικές φορές όμως, λόγω των πολλών ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο  αλλά και του φόρτου εργασίας, οδηγούνται στην υπερκατανάλωση ενέργειας.

Είναι πολύ σημαντικό για μία επιχείρηση να γνωρίζει το πώς να μην οδηγείτε σε σπατάλες ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο δεν κάνει μόνο οικονομία, επιτυγχάνοντας δραστική μείωση στα έξοδά της, αλλά, βοηθάει σημαντικά και στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές εύχρηστες συμβουλές που μπορούν να οδηγήσουν στην πιο εργονομική χρήση των πηγών ενέργειας μέσα στην εταιρεία σας.

Φωτισμός & Ηλεκτρικό Ρεύμα

  • Μην αφήνετε αναμμένα φώτα σε δωμάτια που δεν υπάρχουν άνθρωποι.
  •  Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως! Βοηθάει στο να μην έχετε αναμμένα φώτα για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια που θα είστε στην δουλειά, δεν κοστίζει και είναι πιο ευχάριστο από το τεχνητό φως.
  • Εξοπλίστε το γραφείο σας με σύγχρονα μηχανήματα τα οποία καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή για αυτόματη “αδρανοποίηση” των υπολογιστών στο γραφείο σας. Έτσι αποφεύγετε την σπατάλη ενέργειας όταν απουσιάζετε π.χ. σε διάλειμμα ή κάποια συνάντηση.


Θερμοκρασία & κλιματισμός χώρου
  •  Κάντε τακτική συντήρηση στα συστήματα: κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού των γραφείων σας. Εκτός από την οικονομία που θα πετύχετε στους λογαριασμούς σας, προλαμβάνετε θέματα υγείας που αφορούν όλους όσους εργάζονται μέσα στον κλιματιζόμενο χώρο.
  • Προσπαθήστε να ορίσετε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία για τον κλιματισμό στο χώρο, όταν έχουν αποχωρήσει όλοι από αυτόν (π.χ. κατά τις βραδινές ώρες ή τα σαββατοκύριακα).
    Ενδεικτικές θερμοκρασίες είναι:
-        κατά την καλοκαιρινή περίοδο: 26οC  
-        κατά την χειμερινή περίοδο: 15οC – 18οC
Νερό
  • Προσπαθήστε να μην αφήνετε βρύσες να τρέχουν ή ακόμα και να στάζουν.
  • Σιγουρευτείτε ότι τα καζανάκια και οι υπόλοιπες σωληνώσεις δεν έχουν κάποια βλάβη.
                                                                                                                Περισσότερα: www.manifest.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου