20/1/15

Φτιάχνουμε οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει μάθει να χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του σπιτιού μας προϊόντα του εμπορίου, τα οποία αρκετές φόρες μπορούν να καταστούν επιβλαβή τόσο για το περιβάλλον, όσο και για εμάς.
Ακολουθώντας έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον καθαρισμό στους χώρο του σπιτιού μας, προστατεύουμε την υγεία μας από ουσίες που ενδεχομένως να προκαλούν ερεθισμό, εξοικονομούμε χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ομάδα καθαρισμού της Manifest σας προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο για να κάνετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας με τη χρήση φυσικών προϊόντων.

Καθαριστικό γενικής χρήσης για το σπίτι

Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και λίγη μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το ξίδι χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και απολύμανση. Μπορούμε στο μείγμα ακόμη να χρησιμοποιήσουμε χυμό λεμονιού, γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.

Καθαριστικό για τζάμια, κεραμικές και πλαστικές επιφάνειες

Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξίδι σε ένα λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες. Ακόμα, με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικές και πλαστικές επιφάνειες, όπως το εσωτερικό του ψυγείου μας.

Φυτικά αρωματικά χώρου

Τέλος, αν θέλετε να δώσετε μια ακόμα πιο ευχάριστη αίσθηση καθαριότητας στο χώρο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα ή αιθέρια έλαια ως αποσμητικά χώρου, που όχι μόνο αρωματίζουν ευχάριστα κάθε γωνιά του σπιτιού σας, αλλά καθαρίζουν και απολυμαίνουν εξίσου. Μερικά από αυτά όπως η λεβάντα, η λουΐζα, το δεντρολίβανο κι ο ευκάλυπτος θεωρούνται από τα καλύτερα αποσμητικά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε σε μορφή εγχύματος (βράζετε τα βότανα, τα στραγγίζετε και χρησιμοποιείτε το νερό), είτε προσθέτοντας 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα λίτρο νερού.

Περισσότερα: www.manifest.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου