20/1/15

Πως να εντοπίζετε παρεκκλίνουσες συμπεριφορές στην ομάδα σας

Μια παρεκκλίνουσα συμπεριφορά στο χώρο εργασίας μπορεί να προέλθει από τρεις διακριτούς ρόλους: έναν προϊστάμενο, ο οποίος καιροφυλακτεί για τον πιο αδύναμο, το θύμα που αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον μάρτυρα που δεν κάνει τίποτα για να τη σταματήσει.
Δεν έχει σημασία ποιο ρόλο έχετε, μπορείτε να συμβάλλετε στο να σταματήσει μια τέτοια ανθυγιεινή δυναμική στο χώρο εργασίας σας με το να συμπεριφερθείτε διαφορετικά.

• Ως προϊστάμενος: Αναρωτηθείτε μήπως διοχετεύετε την απογοήτευσή σας σε κάποιο πρόσωπο, το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να αντεπιτεθεί. Βρείτε έναν καλύτερο τρόπο να διοχετεύσετε το άγχος σας, έτσι ώστε να μην προβάλλετε τέτοιες συμπεριφορές στην ομάδα σας.
• Ως θύμα: Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Το να μην απαντάτε σε μια παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, την ενισχύετε και προσελκύετε ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα. Την επόμενη φορά, πείτε κάτι αποτελεσματικό: "Νομίζω ότι μπορούμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα χωρίς να υψώσουμε φωνές".
• Ως μάρτυρας: Κάντε κάτι. Απευθυνθείτε σε κάποιον συνάδελφό σας για να σας παράσχει υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση. Προσπαθήστε για παράδειγμα να εκτονώσετε την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά στις συναντήσεις. Αν κάποιος διακόπτει συνεχώς κάποιο πρόσωπο, ζητήστε από όλους να το ακούσουν.

Πηγή: “End Abusive Behavior on Your Team” της Liane Davey, Harvard Business Publishing

Περισσότερα: www.manifest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου