5/8/15

Διώξτε οριστικά τους ανεπιθύμητους "επισκέπτες"Καλοκαιράκι, η κατάλληλη εποχή να απολαύσουμε τον ήλιο , την θάλασσα , να ξεκουραστούμε και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα, και σίγουρα δεν θέλουμε τίποτα να μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας… Τι γίνεται όμως με τους  ανεπιθύμητους επισκέπτες που πιθανώς θα αντιμετωπίσουμε όπως τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες;
Στις διακοπές αυτό το φαινόμενο είναι συχνότερο γιατί μπορεί να έχουμε κάποια εξοχική κατοικία στην οποία αμελούμε να κάνουμε τις κατάλληλες εφαρμογές απεντόμωσης, ή μπορεί να νοικιάσουμε κάποιο δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο που πιθανώς να μην πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις , ή να κάνουμε camping  και να έρθουμε σε άμεση επαφή με την φύση.

Ας δούμε παρακάτω τρόπους να απαλλαγούμε οριστικά από τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες:

Α)Aπαλλαγείτε από τα μυρμήγκια
1. Ψεκάστε με λίγο χυμό λεμονιού ή κανέλα ή ένα μέρος νερό με 1 μέρος έλαιο μέντας γύρω από πόρτες, παράθυρα και διάφορα σημεία στο σπίτι σας και τα μυρμήγκια θα αποφύγουν να σας επισκεφτούν.
2.Αναμείξτε βόρακα με ζάχαρη και νερό. Αυτό λειτουργεί ως «δόλωμα» για τα μυρμήγκια, τα οποία θα πάρουν το μείγμα στη φωλιά τους, δηλητηριάζοντας ολόκληρη της αποικία τους.
3. Τα μυρμήγκια αποφεύγουν την κιμωλία. Εάν λοιπόν κάνετε  γραμμές από κιμωλία, στις πιθανές εισόδους των μυρμηγκιών είναι  πολύ πιθανόν να απαλλαγείτε από αυτά.
4. Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ για να επαλείψετε τις ρωγμές, που συνήθως είναι οι πύλες εισόδου για την εισβολή των μυρμηγκιών. Η λύση αυτή απομακρύνει τα μυρμήγκια χωρίς να τα σκοτώνει.
5. Σφουγγαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας με ένα διάλυμα από νερό και ξύδι. Και αν ρίξετε το διάλυμα μέσα στη φωλιά τους, τότε θα απαλλαγείτε από αυτά για πάντα.

Β)Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες
1.Οι κατσαρίδες απεχθάνονται τα δαφνόφυλλα οπότε αφήστε μερικά δαφνόφυλλά στα ντουλάπια τις κουζίνας, στο μπάνια ή δοκιμάστε να σφουγγαρίσετε με νερό στο οποίο να έχετε προσθέσει μερικά φύλλα δάφνης
2 Όπως και με τα μυρμήγκια μια δραστική λύση είναι να αναμείξετε βόρακα με ζάχαρη και νερό και να τοποθετήσετε το μίγμα σε διάφορα μέρη του σπιτιού.
 3. Προσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και αδειάστε το  μέσα στο νεροχύτη. Η αμμωνία που υπάρχει στο νερό θα διώξει τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας.
 4. Τοποθετήστε ναφθαλίνη μέσα στα ντουλάπια, κάτω από το ψυγείο και όπου αλλού θεωρείτε ότι έχουν «πέρασμα» τα συγκεκριμένα έντομα.
  5. Η μαγειρική σόδα είναι μία ακόμα λύση. Βάλτε μαγειρική σόδα σε φύλλα λαχανικών και τοποθετήστε τα στις περιοχές όπου μπαίνουν οι κατσαρίδες. Το «γεύμα» αυτό θα τις κάνει να μη σας επισκεφτούν ξανά.

Υπάρχουν λύσεις αποτελεσματικές για κάθε πρόβλημα που συνδέεται με την αντιμετώπιση «ανεπιθύμητων επισκεπτών» στις εγκαταστάσεις μας όπως  τρωκτικά, έντομα, βακτήρια, ιογενή παράσιτα, πρωτόζωα και γενικότερα παθογόνους μικροοργανισμούς. Με τις κατάλληλες εφαρμογές απαραιτήτως τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο Άνοιξη και Φθινόπωρο θα προλάβουμε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη εισβολή.

www.manifest.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου