28/9/15

5 Λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική σκούπαΤο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα φαίνεται απλή υπόθεση  αλλά πόσο σωστά τη χρησιμοποιούμε; Διαβάστε παρακάτω 5 λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε και πώς να τα διορθώσουμε προκειμένου να καθαρίσουμε το σπίτι μας πολύ καλύτερα και να προστατέψουμε την ηλεκτρική μας σκούπα από βλάβες που μπορεί να μας κοστίσουν αρκετά…

1.Δεν αλλάζουμε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας αν δεν γεμίσει.  Παρόλο που κάποιες σκούπες έχουν ένδειξη που μας προειδοποιεί πότε πρέπει να αλλάξουμε σακούλα, καλό είναι να την ελέγχουμε μόνοι μας και να την αλλάζουμε πριν γεμίζει τελείως για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Αν η ηλεκτρική  δεν έχει σακούλες τότε πρέπει να αδειάζουμε συχνά και να καθαρίζουμε καλά το κάδο συλλογής  που χρησιμοποιεί αντί για τις σακούλες.
2.Σκουπίζουμε με βρώμικο φίλτρο. Δεν θα απομακρύνουμε αποτελεσματικά τα αλλεργιογόνα, αν το φίλτρο είναι φραγμένο με βρωμιά. Δεν χρειάζεται να αλλάζουμε το φίλτρο όσο συχνά αλλάζουμε την σακούλα αλλά αν το φίλτρο εμφανίζει σημάδια φθοράς, ή εάν είναι πολύ βρώμικο ή σκισμένο, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσουμε.
3.Δεν χρησιμοποιούμε τα αξεσουάρ της ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τις βούρτσες και τα εργαλεία που διαθέτει η ηλεκτρική αν θέλουμε να απομακρύνουμε αποτελεσματικά την σκόνη και τα αλλεργιογόνα από σημεία όπως για παράδειγμα οι γωνίες, τα φωτιστικά και οι καναπέδες.
4. Μαζεύουμε το καλώδιο χωρίς να το καθοδηγούμε. Είναι λάθος όταν τελειώνουμε το σκούπισμα και θέλουμε να βάλουμε στην θέση της την ηλεκτρική να πατάμε το κουμπί που μαζεύει το καλώδιο χωρίς να ελέγχουμε την πορεία του, μπορεί να έχει μπλεχτεί πουθενά ή ακόμα μπορεί  να έχουμε ξεχάσει να το βγάλουμε και από την πρίζα προκαλώντας βλάβη η οποία πιθανόν να χρειαστεί επισκευή από ειδικό. Αντί για αυτό πρέπει να μαζέψουμε το καλώδιο κρατώντας το στο χέρι μας καθώς πατάμε το κουμπί που το μαζεύει.
5. Δεν καθαρίζουμε την βούρτσα της ηλεκτρικής. Τρίχες και άλλες βρωμιές  που έχουν κολλήσει πάνω στην βούρτσα εμποδίζουν την λειτουργία της σκούπας καθώς βουλώνει το στόμιο και μπορεί να καεί ακόμα και το μοτέρ. Κι επειδή η επισκευή του σίγουρα θα μας στοιχίσει αρκετά, φροντίζουμε να καθαρίζουμε τακτικά το σημείο αυτό της σκούπας.

Πηγή:www.goodhousekeeping.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου