19/10/15

7 δικαιολογίες που μπορεί να σας κρατάνε πίσω…Καλείστε να κάνετε κάτι και βρίσκετε συνεχώς δικαιολογίες;  Εδώ είναι επτά δικαιολογίες που μπορεί να σας κρατάνε μακριά από το να ζήσετε τα όνειρά σας...

1.Δεν είμαι αρκετά μορφωμένος
Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν μια δουλειά, επειδή δεν έχουν  πτυχίο και εξαιτίας αυτού πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο έξυπνοι και δεν διεκδικούν αυτό που τους αξίζει.  Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είμαστε όλοι αρκετά έξυπνοι. Στην πραγματικότητα, είμαστε ιδιοφυίες  κι αν αυτό το συνειδητοποιήσουμε και το εφαρμόσουμε στην πράξη δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε.
2. Δεν έχω αρκετή εμπειρία
Όταν δικαιολογήστε λέγοντας  ότι δεν έχετε  αρκετή εμπειρία απομακρύνεστε από την επιθυμία σας να ζήσετε τα όνειρα σας. Πείθετε τον εαυτό σας ότι δεν είστε αρκετά καλοί και οι οικονομικές σας απαιτήσεις παραμένουν οι ίδιες, αφού δεν συνειδητοποιείτε ότι είστε ικανοί να κάνετε και να διεκδικήσετε περισσότερα.  Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε εμπειρία  και πιο συγκεκριμένα έχουμε «εμπειρία ζωής» και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε είδος δουλειάς κι αν απασχολούμαστε.
3. Είμαι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός
Η ηλικία δεν έχει σημασία και δεν πρέπει να αφήνετε τους άλλους να σας επηρεάζουν και να σας λένε ότι είστε πολύ μικροί ή πολύ μεγάλοι για οτιδήποτε, γιατί έτσι οδηγήστε σε άλλες δικαιολογίες.
4. Δεν είμαι καλά στην υγεία μου
Σταματήστε να λέτε δεν είμαι καλά και παλέψτε! Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε αρκεί να βάλετε το μυαλό σας και την καρδιά σας σε αυτό.
5. Δεν έχω αρκετό χρόνο
Οι άνθρωποι που λένε ότι δεν έχουν χρόνο στην πραγματικότητα δεν θέλουν να βρουν χρόνο. Θέλουν την επιτυχία, αλλά δεν τη βάζουν  προτεραιότητα. Όλοι όμως έχουμε το χρόνο να το κάνουμε να συμβεί. Ουσιαστικά αυτό που λένε αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι δεν ξέρουν πώς να ξεκινήσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές ώρες μελέτης και εφαρμογής για να ξεκινήσετε. Αν βρείτε χρόνο για τα όνειρα σας, όχι μόνο για να τα προετοιμάζετε αλλά και για να εφαρμόζετε όλα όσα σχεδιάζετε τότε το παζλ θα συμπληρωθεί μόνο του.  
6. Κανείς δεν με στηρίζει
Κάποιοι άνθρωποι κατηγορούν όσους είναι γύρω τους, είτε στο οικογενειακό είτε στο επαγγελματικό περιβάλλον τους επειδή δεν είναι  σε θέση να ζήσουν τα όνειρά τους. Αν δεν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη, βρείτε τη! Οι άνθρωποι που έχετε γύρω σας μπορεί να έχουν σωστές και καλές προθέσεις αλλά μπορεί να σας οδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις. Θα πρέπει να αναζητήσετε προσεκτικά τους ανθρώπους που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους που έχετε θέσει για τον εαυτό σας. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν για σας όπως κι εσείς ψάχνετε για αυτούς.
7. Δεν έχω τα χρήματα
Αυτή είναι η μεγαλύτερη δικαιολογία στη λίστα. Στην πραγματικότητα όλοι έχουμε τα χρήματα, αλλά πρέπει να μάθουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.  Όλοι σκέφτονται για τα χρήματα κάθε μέρα, αλλά χρειαζόμαστε τις σωστές σκέψεις γι 'αυτό. Όταν ο νους είναι έτοιμος, τα χρήματα θα έρθουν.

Χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις δικαιολογίες; Αν ναι, σταματήστε πριν κάνετε κακό στον εαυτό σας. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που μπορεί να σας σταματήσει, εκτός από εσάς τους ίδιους. Να θυμάστε, αν εσείς οι ίδιοι  πιστεύετε στον εαυτό σας, τότε ο καθένας στον κόσμο θα πιστεύει σε σας.

Πήγη: www.entrepreneur.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου