30/11/15

Χρήσιμες Συμβουλές για αστραφτερό μπάνιοΤο μπάνιο είναι ο χώρος της προσωπικής σας υγιεινής. Είναι το δωμάτιο του σπιτιού που το επισκέπτεστε τακτικά και άρα χρειάζεται την καθημερινή σας φροντίδα. Τα άλατα και η μούχλα κάνουν το μπάνιο να είναι ο πιο απαιτητικός χώρος στο καθάρισμα. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά εύκολα. Δείτε πως...

Την μπαταρία του μπάνιου
Βάλτε λευκό ξύδι σε ένα πλαστικό σακουλάκι και δέστε το στην κεφαλή της μπαταρίας. Σφίξτε το καλά με ένα λαστιχάκι. Αφήστε το να μουλιάσει για μία ώρα, έπειτα αφαιρέστε το σακουλάκι και σκουπίστε με ένα πανάκι τη μπαταρία.
Τη μούχλα στα πλακάκια
Βουτήξτε βαμβάκι στη χλωρίνη και τοποθετήστε το στα πλακάκια, στις ενώσεις όπου συγκεντρώνεται η μούχλα. Αφήστε το εκεί για μία ολόκληρη ημέρα.
Τον εξαερισμό του μπάνιου
Για να φύγει η σκόνη που έχει συσσωρευτεί στο ανεμιστηράκι για τον εξαερισμό του μπάνιου -η οποία μπορεί ακόμα και να ρίξει την ασφάλεια του ρεύματος- θα χρειαστείτε να το ψεκάσετε με σπρέϊ πεπιεσμένου αέρα.
Τον καθρέφτη του μπάνιου
Φτιάξτε ένα μείγμα από ¼ λευκό ξύδι, 1 κ.σ. κορν φλάουρ και 2 κούπες ζεστό νερό. Ψεκάστε τον καθρέφτη και σκουπίστε με ένα πανί με μικροίνες.
Την μπανιέρα
 Για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα την μπανιέρα σας, γεμίστε την με ζεστό νερό μέχρι την μέση και ρίξτε μέσα δύο μεζούρες από την σκόνη που πλένετε τα ρούχα σας. Αφήστε την να δράσει όλη την νύχτα. Θα αστράφτει!
Τους λεκέδες από σκουριά στη λεκάνη
Φτιάξτε ένα μείγμα από σκόνη καθαρισμού μπάνιου και χυμό λεμονιού και τρίψτε με άγριο σφουγγάρι πάνω στη σκουριά. Διατηρείτε τη λεκάνη καθαρή, ρίχνοντας τακτικά λίγη χλωρίνη.
Τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων
Αναμείξτε σε ένα μπολ ¼ της κούπας μαγειρική σόδα και ¼ της κούπας νερό και βάλτε το μείγμα στη θέση του «απορρυπαντικού» του πλυντηρίου. Στη συνέχεια ρίξτε δύο κούπες ξύδι στο εσωτερικό του κάδου. Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία, σε απλή πλύση, στην υψηλότερη θερμοκρασία νερού. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα διαλύσουν με φυσικό τρόπο τα άλατα και τη μούχλα του πλυντηρίου, ενώ ταυτόχρονα θα καθαρίσουν και θα «μοσχομυρίσουν» το πλυντήριό σας.
Τα άλατα στην γυάλινη πόρτα της ντουζιέρας
Θα χρειαστεί απλά να την «περάσετε» με ένα απαλό σφουγγάρι με άσπρο ξύδι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου