23/11/15

Έξυπνα Tips Καθαριότητας!Δείτε μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από επίμονους λεκέδες και δυσάρεστες οσμές που σας παιδεύουν καθημερινά.
Φούρνος μικροκυμάτων
Βάλτε ένα σφουγγάρι μέσα στο νερό και καθαριστικό πιάτων και πιέστε το για να αφρίσει λίγο. Τοποθετείστε στην συνέχεια το σφουγγάρι μέσα στον φούρνο και ανάψτε τον στην χαμηλότερη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε το πορτάκι του φούρνου και καθαρίστε τον φούρνο εσωτερικά με το σφουγγάρι. Αυτός ο τρόπος όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε εύκολα τον φούρνο σας, αλλά θα αφαιρέσει κάθε μη ευχάριστη μυρωδιά και βακτήρια από το σφουγγάρι.
Στρώματα
Για να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους εμφάνιση, αρκεί να βάλουμε μαγειρική σόδα πάνω σε αυτό και να την αφήσουμε να κάτσει για μερικές ώρες. Αυτή η συμβουλή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καναπέδες από ύφασμα.
Πάγκος κοπής
Το λεμόνι με το αλάτι είναι μια υπέροχη συνταγή καθαρισμού των ξύλινων πάγκων κοπής. Απλός μετά τον καθαρισμό με το λεμόνι και το αλάτι, καθαρίστε το καλά με νερό.
Σίδερο
Απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι στην σιδερώστρα και βάλτε αρκετό αλάτι πάνω σε αυτό. Ανάβουμε το σίδερο στην μέγιστη ισχύ, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως δεν έχει νερό και η λειτουργία ατμού είναι κλειστή. Περνάτε το σίδερο πάνω από το αλάτι και το καθαρίζεται από την βρομιά.
Κεριά
Πολλά κεριά θαμπώνουν και μαζεύουν σκόνη πάνω. Μπορείς να τα γυαλίσεις αφού τα καθαρίσεις με οινόπνευμα.
Ασημένια μαχαιροπίρουνα
Μπορείτε να βάλετε σε ένα κουτί λίγη κιμωλία μαζί με τα ασημένια μαχαιροπίρουνα σας, και τυλίξτε τα με μια πετσέτα.
Ρούχα
Ένα λεκέ λίπους μπορείτε εύκολα να τον αφαιρέσετε με την βοήθεια κιμωλίας. Τρίψτε την κιμωλία πάνω στο ύφασμα και μετά από μερικές ώρες θα απορροφήσει το λίπος. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε φρέσκους λεκέδες.
Φύλλα φυτών
Μπορείς να γυαλίσεις τα φύλλα των φυτών σου αρκεί να βάλεις μέσα σε έναν ψεκαστήρα ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, τρεις κουταλιές λάδι και λίγο νερό. Μετά ανακατεύεις και ψεκάζεις!
Τηγάνι
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα σιδερένιο τηγάνι είναι με τη βοήθεια αλατιού. Το αλάτι απορροφά το λάδι και αφαιρεί τα υπολείμματα τροφής. Αρκεί μόνο να το καθαρίσετε με νερό και να το αφήσετε να στεγνώσει, αφού το καθαρίσετε.
Χαλί
Θα χρειαστείτε ένα μείγμα ξυδιού και νερού με αναλογία ένα προς δύο. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα δοχείο τύπου σπρέι. Ψεκάστε τα μέρη του χαλιού που θέλετε να καθαρίσετε και στην συνέχεια πρέπει καλύψετε αυτά τα κομμάτια με μία βρεγμένη πετσέτα. Ενεργοποιήστε την λειτουργία ατμού και περάστε την πετσέτα με το σίδερο για 30 δευτερόλεπτα.
Νεροχύτης
Με την βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας και σόδας μπορείτε απλά να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας, στην συνέχεια μπορείτε να βάλετε μερικά κομμάτια λεμόνι και να αφήσετε να τρέχει το νερό σε αυτά για λίγη ώρα.
Άσχημη μυρωδιά
Βάλτε μια κουταλιά απόσταγμα βανίλιας σε ένα ποτήρι και βάλτε το μέσα σε ζεσταμένο φούρνο, μετά από λίγο θα νιώσετε όλο το σπίτι να έχει μια ευχάριστη μυρωδιά και όλες οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου