9/2/16

Πώς να προφυλαχτείτε από τις ιώσεις'Ενας από τους τρόπους για να προφυλαχτούμε από τις ιώσεις είναι να έχουμε ένα καθαρό σπίτι. Λέγοντας καθαρό δεν εννοούμε μόνο να αερίζουμε καθημερινά, να έχουμε καθαρό μπάνιο, και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Για να σκοτώσετε τα μικρόβια απαιτείται μια διαδικασία δύο βημάτων, ο καθαρισμός και η απολύμανση.

Καθαρισμός σημαίνει η αφαίρεση της βρωμιάς και της σκόνης από μια επιφάνεια. Ο καθαρισμός μιας επιφάνειας εξασφαλίζει ότι τα μικρόβια δεν έχουν κανένα μέρος να «κρυφτούν» από τις χημικές ουσίες που μπορούν να τα εξαλείψουν με την απολύμανση. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχουμε καθαρή την επιφάνεια που θέλουμε να απολυμάνουμε. Προσέξτε πολύ τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Μην κάνετε ταυτόχρονη χρήση ενός καθαριστικού και ενός απολυμαντικού μπορεί να χαθεί η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης.
Παγίδες μικροβίων είναι πολλά «αθώα» αντικείμενα καθημερινής χρήσης γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουμε και μερικά πράγματα παραπάνω όπως:

  • ·       Οι κουβέρτες πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, ενώ οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει να πλένονται 2 φορές την εβδομάδα.

  • ·         Καθαρίζουμε τον καναπέ με ηλεκτρική σκούπα ατμού αν αυτό δεν είναι εφικτό τον σκουπίζουμε σχολαστικά με ηλεκτρική σκούπα.

  • ·         Απολυμαίνουμε το κινητό μας με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι. Τα μικρόβια αγαπούν τη θερμότητα που παράγεται από το κινητό και πολλαπλασιάζονται όταν αυτή συνδυάζεται με την υγρασία της αναπνοής.

  • ·         Πλένουμε τα παιχνίδια των παιδιών κάθε εβδομάδα για την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων.

  • ·         Δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε τα μαξιλάρια κάθε χρόνο. Τα μαξιλάρια διπλασιάζουν το βάρος τους μέσα σε τρία χρόνια λόγω των ακάρεων (των μικροσκοπικών αλλεργιογόνων μικροοργανισμών) που αναπτύσσονται στο εσωτερικό τους

  • ·         Χρησιμοποιούμε απολυμαντικά μαντιλάκια. Τα απολυμαντικά μαντιλάκια είναι ο καλύτερος φίλος αυτή την εποχή. Μπορείτε με αυτά να σκουπίσετε οτιδήποτε, τα πόμολα, τα ακουστικά των τηλεφώνων, τους διακόπτες, τη λαβή του ψυγείου, κ.α.

  • ·         Να αερίζετε πολλές φορές το σπίτι κάθε μέρα και οπωσδήποτε νωρίς το πρωί.

www.manifest.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου