25/5/16

Καλλιεργώντας τα θετικά μας στοιχεία

Tα θετικά συναισθήματα μας βοηθούν να κατακτήσουμε την ευτυχία. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφήσεις πίσω σου κάθε τι στρεσογόνο και δυσάρεστο.

Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε καταβάλλουν
Μοιάζει με πρόκληση να μιλά κανείς για θετική σκέψη την εποχή της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και των ζοφερών προβλέψεων. Κι όμως μέσα σε αυτό το πιεστικό πλαίσιο χρειάζεσαι περισσότερο απ΄ότι ποτέ να μάθεις να εστιάζεις στα θετικά και να απωθείς κάθε τι που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα.
Αλλωστε όπως τονίζει η ψυχολόγος Πασχαλιά Μυτσκίδου μιλώντας στο περιοδικό Psychologies «Οι έρευνες δείχνουν πως καλλιεργώντας τα θετικά μας στοιχεία και τις αδυναμίες μας αντί να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας ζούμε καλύτερα και μπορούμε ευκολότερα να εμπλακούμε σε δράσεις που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχουμε τους στόχους μας ενώ παράλληλα αποκτούμε ισχυρές κοινωνικές σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται παρόμοια ιδανικά και στόχους με εμάς».
Για θετικά αποτελέσματα, δες τη ζωή με χαμόγελο
Η θετική σκέψη είναι μια έννοια αρκετά αόριστη και παρεξηγημένη. Στην πραγματικότητα η θετική σκέψη είναι η ικανότητά μας να βλέπουμε τη θετική διάσταση των πραγμάτων. Πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής σε μια διάσταση περισσότερο θετική παρά καταστροφολογική.
«Τα θετικά συναισθήματα είναι σύνθετες αντιδράσεις προς κάποιο ερέθισμα που οδηγούν σε δράση ή σκέψη. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκαλούν διεύρυνση της προσοχής και της σκέψης μας η οποία οδηγεί σε επινόηση σύνθετων και πρωτότυπων ιδεών … Θετική σκέψη είναι η ικανότητά μας να αποδίδουμε θετικές διαστάσεις στις εμπειρίες μας. 
Σύγχρονες έρευνες συνδέουν τα θετικά συναισθήματα τη θετική σκέψη και τα θετικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας.
Πληροφορίες από το περιοδικό PSYCHOLOGIES.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου