22/6/16

Καθαρισμός πισίνας

Η λειτουργία  της κολυμβητικής δεξαμενής συνίσταται στην ανεμπόδιστη συνεχή κυκλοφορία του νερού που περιέχει , μέσα από το φίλτρο καθαρισμού.

Το φίλτρο παρακρατεί τα διάφορα σωματίδια που αιωρούνται στο νερό ( βρωμιές , σκόνες ) και έτσι καταφέρνουμε να διατηρούμε  την πισίνα μας καθαρή. Για τον καθαρισμό της πισίνας μας και τη ασφαλή χρήση της δεν αρκεί μόνο το φίλτρο . Το νερό  θα πρέπει να απαλλαχθεί από διάφορους μικροοργανισμούς και βακτηρίδια που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.  Για να γίνει αυτό θα πρέπει το νερό να αποστειρωθεί με χλώριο στην κατάλληλη δοσολογία ανάλογα με την ποιότητα του νερού και την χρήση της. Για να έχει όμως το χλώριο το αναμενόμενο αποτέλεσμα ο παράγοντας που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι η όξινη ή αλκαλική σύσταση του νερού. Ο δείκτης που μας πληροφορεί για την κατάσταση του νερού είναι το pH  το οποίο θα πρέπει να κυμαίνεται από 0 – 14. PH με μικρότερη τιμή από 7 σημαίνει ότι τα νερό είναι όξινο και τιμή μεγαλύτερη από 7 ότι το νερό είναι αλκαλικό. Η ιδανικότερη τιμή του pH είναι μεταξύ 7,2 – 7,6 . Οι δοκιμές αυτές θα πρέπει να γίνονται νωρίς το πρωί  η αργά το βράδυ και πριν προσθέσετε κάποιο χημικό. Ακόμα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το χλώριο στο νερό μειώνεται με τη ανάδευση του νερού , το πλήθος των κολυμβητών και την ηλιοφάνεια.
           Πέρα του φίλτρου και της χλωρίωσης απαραίτητο είναι και το καθημερινό καθάρισμα της πισίνας μας με τις απόχες , για μάζεμα μεγάλων αντικειμένων και φύλων , αλλά και με τη σκούπα αναρρόφησης για τον καθαρισμό του πυθμένα και των τοιχωμάτων. Στα τοιχώματα και στον πυθμένα μαζεύονται και προσκολλούνται αντικείμενα τα όποια δεν παρασύρονται από το φρεάτιο ή από την υπερχείλιση και τα skimmer . Για τον καθαρισμό θα αναφερθώ παρακάτω καθώς και το πως θα πρέπει να γίνεται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου